onze kanalen:
YouTube
flickr
Cave-Dog
onze favoriete
merken:

Polina Peč
kat.nr: 938

wegwijzer:
Vanaf de snelweg A1 (Ljubljana - Koper) neem je de afslag bij Kozina. Je verlaat de snelweg en komt bij een verkeerslicht, waar je rechtsaf gaat. Bij de rotonde voor het Casino sla je linksaf en volgt deze weg alsmaar rechtdoor. Je bevindt je op de provinciale weg 7, die via Hrpelje en wat kleine dorpen richting Illirska Bistrica loopt.

Volg de weg tot in het dorpje Obrov, waar je op een splitsing rechtsaf slaat, richting Golac. Op een volgende splitsing sla je linksaf, richting Poljane pri Podgradu. Na 1300m zie je links van de weg een parkeerplaatsje, net voor een bospad naar links. Hier parkeer je je auto.

Tevoet volg je het bospad naar het oosten, slingert een beetje door het bos, tot je zo’n 350m verderop linksaf kunt. Dit paadje volg je ongeveer 100m naar het noorden. Aan je rechterhand vind je een open veldje, waarin je afdaalt. Aan de andere kant van het veldje ligt de ingang van de grot, een beetje verscholen tussen de bomen.

beschrijving:
De Polina Peč is een kleine grot en bestaat uit twee grote zalen met wat zijgangetjes. Je bent omringd door mooie afzettingen en een camera is dan ook onontbeerbaar.

Qua ori ëntatie stelt de grot niet veel voor, al is het hier en daar zoeken naar de kleine doorgangetjes die naar nevenzaaltjes en –galerijtjes voeren. Een topo hebben we tot nu toe nog niet gevonden, maar we schatten dat we alles wel gezien hebben.

opmerkingen:
Klein maar fijn, is het motto. Niet genoeg voor een dagtrip, maar prima te combineren met een andere grot in de Matarsko Podolje.

materiaal:
Voor een bezoek aan de Polina Peč heb je geen technische uitrusting nodig. 

 
land
Slovenië
provincie / streek
Matarsko Podolje
gemeente
Obrov
parkeerplaats
Langs de weg
x = 128.955
y = 5040.840
z = 585 m
ingang
x = 429.299
y = 5040.893
z = 575 m
aanlooptijd
5-10 min
lengte
365 m
max. hoogteverschil
-40m
tijdsduur
2 uur
uitrusting
nvt
topo
nvt
moeilijkheidsgraad
1 - 2 - 3 - 4 - 5
watercontact
0 - 1 - 2 - 3 - 4
moeite waard?
1 - 2 - 3 - 4 - 5
fotogeniek?
1 - 2 - 3 - 4 - 5