home || contact || links
 

 

Col du Coq

sportklimmen

© www.nutons.nl

5 foto's bij deze tocht


land aanlooptijd afzekering
Frankrijk 2 min goed
streek / regio aantal routes / touwlengtes oriëntatie
Chartreuse 30 / 30 oost / 1400m
gemeente / dorp wandhoogte beste tijd
Saint Pancrasse tot 40m mei - september
parkeren soort gesteente materiaal
op de col kalk 70m touw / 15 setjes

verdeling moeilijkheidsgraden
3...
4...
5...
6...
7...
8...
9...
1
8
11
5
2
0
0

wegwijzer

Vanuit het Isèredal / Saint Pancrasse óf vanuit Saint Pierre de Chartreuse neem je de weg naar de Col du Coq, de pas die precies onder de Dent de Crolles ligt. Op de pas zijn verschillende parkeerplaatsen, de parkeerplaats precies op de col is de juiste. Te voet volg je het onverharde pad tot net na een paar picknickbankjes. Daar ga je rechtsaf het bos in en meteen sta je onderaan de wand.
 
het gebied

Zoals zo vaak in de Chartreuse is de Col du Coq een klein klimgebiedje met overwegend makkelijke routes. Een groot verschil met bijvoorbeeld Rochers du Mollard is de lengte van de wand: tot 40m hoog. Dat vereist wat meer uithoudingsvermogen, natuurlijk.

Omdat de wand op het westen ligt, is het vooral in de zomer lekker klimmen: de warme middagzon doet je helemaal niets! Vanaf een uur of 11 klim je in de schaduw. Nadeel van zo weinig zon is, dat de sneeuw in het voorjaar lang blijft liggen: soms zelfs tot in mei. De wand is vrij, maar de bodem kan nog vochtig of zelfs wit zijn.

De afzekering van de routes is prima: veel gecementeerde haken en meestal kettingen in de top. Je klimt vooral op watergaatjes en watergaten, en heel veel scheuren en spleten. Leuk en afwisselend klimmen op een neigende wand.

De (ver)gevorderde klimmer heeft hier eigenlijk weinig te zoeken. Die is beter af in het klimgebied Saint Pancrasse, een stukje lager richting Isèredal.

 
opmerkingen
Leuk gebiedje voor beginners en mensen die willen leren voorklimmen. Met de Dent de Crolles op de achtergrond heb je een heerlijke ambiance.
topo
Eascalades autour de Grenoble - D. Duhaut en C. Vigier. Een gids met 26 gebieden en meer dan 1500 routes.