home || contact || links
 

 

Saint Égrève

sportklimmen

© www.nutons.nl
5 foto's bij dit gebied

land aanlooptijd afzekering
Frankrijk 1-30 minuten goed tot zeer goed
streek / regio aantal routes / touwlengtes oriëntatie
Chartreuse / Isèredal 151 / 222/ 13 zuid / zuid-west / 250m
gemeente / dorp wandhoogte beste tijd
Sainte Égrève tot 150m hele jaar door
parkeren soort gesteente materiaal
bij de wand kalk 60m touw

verdeling moeilijkheidsgraden
-> 4c
5a - 5c
6a - 6b+
6c - 7a+
7b - 7c+
8a - 8b+
8c ->
23
64
63
45
23
4
-

wegwijzer

Vanaf de snelweg Lyon - Grenoble neem je afslag Saint Égrève. In het dorp rij je rechtdoor tot je op een splitsing komt: le Rochepleine. Daar parkeer je je auto en staat meteen voor de eerste vand e 13 massieven. Om de hoek is een grote Decathlon winkel, mocht je nog spulletjes nodig hebben...
 
het gebied

Het gebied van Saint Égrève is het grootste klimgebied in de buurt van Grenoble en daarmee gelijk het meest bezochte. De bereikbaarheid, de kwaliteit van de rots en het grote aantal makkelijke routes (5a - 6a) maken dit gebied bijzonder gewild.

Vanaf een uur of 10 liggen de meeste van de massieven lekker in het zonnetje, wat inhoudt dat je in hoogzomer kunt 'steengrillen'. Vergeet dus vooral niet de zonnebrandcreme mee te nemen als je hier gaat klimmen. De routes zijn redelijk sympathiek gewaardeerd, dus de kans is groot dat je hier je eerste route in een nieuwe moeilijkheidsgraad klimt.

Omdat er zoveel routes en massiefjes zijn, is er altijd wel wat te klimmen, voor iedereen. Toch is het er goed klimmen (buiten het hoogseizoen en door de week). De drukkere tijden kun je beter vermijden. Maar er zijn nog zoveel andere klimgebieden in de Chartreuse en de Vercors, dat je hier maandenlang kunt rondhangen voor je alle routes binnen jouw grenzen hebt geklommen.

 
topo
Eascalades autour de Grenoble - D. Duhaut en C. Vigier. Een gids met 26 gebieden en meer dan 1500 routes.