speleologie

(berg)wandelen

canyoning

klettersteigen

(sport)klimmen

sneeuwschoenen

toerisme

onze sponsor

Wij over ons

Al sinds jaar en dag beoefenen wij de buitensport, en wel in de meest brede zin van het woord.

Voor Peer begon het jaren geleden met vakanties in het Duitse Middelgebergte, met name in de Rheinland Pfalz. In 1982 voor het eerst in het Zugspitzgebied, en vanaf dat moment verliefd op de bergen. Met de 'ontdekking' van de Alpen werden de wandelingen zwaarder, de doelen hoger en kwam er meer interesse voor andere buitensporten.

In 1989 voor het eerst in een 'echte' grot: de Grotte Steinlein in Comblain-au-Pont, België. Daar overkwam mij hetzelfde als in Garmisch-Partenkirchen: liefde op het eerste gezicht. En speleologie werd mijn nieuwe en belangrijkste hobby. Via de speleologie kwam ik in aanraking met het sportklimmen, dus werden de weekends afwisselend in België (grotten of klimmen) of Duitsland (klimmen) doorgebracht. Vakanties gingen nog steeds richting Alpen.

In 1996 leerden Monique en ik elkaar kennen en ook zij was in voor gekke dingen. Samen klommen we onze eerste via Ferrata (Alpspitze, Duitsland), liepen we samen met vrienden onze eerste sneeuwschoenentochten (Sion, Zwitserland), en samen met een goede bekende deden we onze eerste canyon in 2004 (Predilica, Slovenië). In datzelfde jaar deed ik ook mijn eerste toerskitocht...Zijn we klaar met nieuwe hobby's ontdekken? Hopelijk! We hebben te weinig vrije tijd om nóg meer verschillende dingen te doen.

Sinds 2005 wonen we in Oostenrijk, bij het drielandenpunt met Italië en Slovenië. We brengen zoveel mogelijk vrije tijd door in de zo geliefde bergen. Ons huisgebied? De Karnische Alpen in Oostenrijk, de Julische Alpen in Slovenië en de Friaulaner Alpen in Italië. Tussendoor af en toe naar de Dolomieten, wat niet verder rijden is dan vroeger naar de Ardennen.

Op onze site vind je een groot deel van onze tochten, en wel vanaf 2007. Aangezien we zoveel mogelijk onderweg zijn, blijven er steeds nieuwe zaken bijkomen. De site zal dus nooit af zijn, er zal altijd wat te schrijven vallen. Kom dus regelmatig terug en zoek naar updates...

Monique van Cuijk en Peer van der Heijden

deze site wordt
onderhouden door:

Peer van der Heijden
Oostenrijk

contact