onze kanalen:
YouTube
Flickr
 
onze favoriete
merken:

Mala Golak
(1485m)

wegwijzer:
Vanaf de snelweg A1 (Ljubljana - Koper) neem je de afslag naar Nova Gorica en Ajdovščina. Nu volg je de autoweg tot aan Ajdovščina en rijdt, na de afrit, rechtsaf naar dit stadje. Je komt op een rotonde uit, waar je linksaf slaat. Wanneer je bijna uit de bebouwde kom rijdt, neem je een scherpe afslag naar rechts, die naar Lokavec en Predmeja leidt. Meteen daarna moet je linksaf.

Je volgt nu een bochtige weg die via Lokavec omhoog loopt, tot je Predmeja bereikt. Als je in Predmeja komt, vind je rechts van de weg, in een bocht bij het eerste huis wat parkeerplaatsen. Mocht er hier geen plaats meer zijn, sla dan rechtsaf, rij zo'n 500m verder en parkeer je auto bij een pick-nick plaats, rechts van de weg.

beschrijving:
Waar je ook geparkeerd hebt, je loopt in de richting van de andere parkeerplaats, tot je bij het huis met nummer 6 komt. Direct naast dit huis start een smalle asfaltweg, die omhoog loopt. Hier begint de wandelroute.

Volg de asfaltweg langs een oorlogsmonument (links van de weg) tot je op een kruising komt, waar naar links een onverhard pad start (na ong. 500m). Dit paadje loopt om een flinke doline en verloopt later door het bos, licht stijgend. Je komt vanzelf op een splitsing uit, waar je linksaf slaat. Vanaf hier volg je de wandelroute nummer 1 (rode cirkel met wit hart). Even opletten waar je dit pad op komt, hier moet je later weer afslaan!

Het pad is nu eens breder, dan weer smaller, maar als je op de markeringen en op de flinke steenhopen let, kom je vanzelf op een kruising met een breed pad uit. Je steekt dat pad over en volgt de markeringen naar de Golak.

Even later kom je opnieuw op een breed pad, dat je naar links volgt. Maar let op: al snel sla je rechtsaf, een smal paadje in. Misschien moet je hier en daar een keer goed kijken naar de markeringen, maar eigenlijk kan het niet missen en kom je nu vanzelf op de top van de Mala Golak.

Na een bezoek aan de top, volg je dezelfde weg terug naar Predmeja.

opmerkingen:
Je loopt het grootste deel van de tocht door het bos, maar het uitzicht vanaf de top van de Golak is zeker de moeite waard.

materiaal:
Voor deze tocht heb je, behalve misschien wandelstokken, niets nodig.


 
land
SloveniŽ
provincie / streek
Trnovski Gozd
gemeente
Predmeja
parkeerplaats
in een bocht
x = 412.435
y = 5088.744
z = 890 m
hoogste punt
Mala Golak
1485 m
tot. hoogtemeters
505 m
tijd
4 uur
atstand
12 km
uitrusting
wandelstokken
moeilijkheidsgraad
1 - 2 - 3 - 4 - 5
moeite waard?
1 - 2 - 3 - 4 - 5
fotogeniek?
1 - 2 - 3 - 4 - 5