home || contact || links
 

 

Planica dal
bergwandelen
© www.nutons.nl
7 foto's
bij deze tocht

land tijdsduur moeilijkheisgraad
Slovenië 3,5 - 4 uur 1 (uit 5)
streek / regio afstand soort route
Julische Alpen   heen en terug
gemeente / dorp hoogste punt benodigde uitrusting
Kranjska Gora   niets
parkeren aantal hoogtemeters hutten onderweg
eind van de verharde weg   Dom v Tamarju

wegwijzer
Vanuit Kranjska Gora volg je de provinciale weg richting de Italiaanse grens en Tarvisio. Bij het Planica-dal (bekend van het schansspringen) ga je linksaf. Aan het eind van de weg, bij de skischans is een grote parkeerplaats (kosten 2,10 euro, 2007)
 
de tocht
Om bij de hut Dom v Tamarju te komen ga je meteen na de slagboom naar rechts. Je volgt het pad dat nu eens door het bos en dan weer door wat open gebied voert. Na een klein uurtje sta je bij de hut. Je kunt nu verder: achter de hut start een pad richting een kleine waterval (Črne Voda, of te wel het Zwarte Water). Aanvankelijk is het pad makkelijk te vinden, maar als je het bos uitloopt moet je even goed opletten waar de markeringen verder gaan. Links in de wand vind je de waterval.

Om terug bij de hut te komen neem je dezelfde weg terug. Vanaf de hut terug naar de auto volgen we het brede pad dat rechts van de parkeerplaats bij het kapelletje ligt.

 
opmerkingen
Een makkelijke wandeling voor iedereen, met weinig hoogteverschillen. Toch een mooie tocht, vooral in het voorjaar en in de herfst, wanneer de natuur hier op z´n mooist is. In het vroege voorjaar blijft de sneeuw vaak lang liggen, omdat de zon niet echt doordringt tot op de bodem van het dal.